neděle 15. března 2015

Týden (ne) smyslů


O jarních prázdninách jsem šel na jarní příměstský tábor v Miroslavi. Sešli jsme se o půl osmé a hned jsme šli nahoru do Sluneční. Sedli jsme si do kroužku a začali jsme se představovat, nejhůř se mi zapamatovala holka jménem Nadine. Až jsme se všichni představili, řekli nám, o čem tento tábor bude.

 Tábor byl o smyslech člověka (hmat, sluch, čich, chuť, zrak). První den (v pondělí) jsme měli hmat. Dělali jsme si maňásky na prsty a potom jsme s nimi hráli divadlo, taky jsme se navzájem masírovali, abychom si prsty procvičili. Potom byl oběd a po obědě polední klid. Polední klid končil tak ve dvě hodiny a po poledním klidu jsme šli ven, hráli jsme vybíjenou. První den se chýlil ke konci a nastal čas jít domů. 
V úterý jsme probírali čich. Jak jsme přišli, tak jsme si hned odložily věci a šli jsme ven. Venku jsme čuchali k houbičkám na nádobí, na kterých byl nalitý ocet nebo voňavka a my jsme museli hádat, co to bylo. Potom jsme se vrátily do střediska a tam jsme všichni začali hrát stolní hry. Poté byla hra na Čichové puzzle – museli jsme hádat různé vůně a dávat dohromady ty, které jsou stejné. A už se zase blížil konec dne a my jsme museli domů. 
Další den jsem onemocněl a dost mě to mrzelo, protože ten tábor byl opravdu dobrý. Takže už mi pak sestra jenom vyprávěla, že se zbytek tábora ubíral stejným směrem. Věnovali se ostatním smyslům. Ze čtvrtka na pátek tam přespávali a ještě ve čtvrtek si udělali bábovku, aby na pátek ráno měli co na snídani. V pátek bylo rozloučení a rozdávání cen. Ceny byli moc hezké – dostali jsme hrníček a nějaké sladkosti.
První den byl hmat, takže jsme si hráli na opice.

1.V úterý jsme měli čich a hráli jsme hry.

2.

3.

1. Po velké odpolední hře jsme si sedli a říkali jsme si tajenky. 

2.

Autor článku a fotek: Miroslav Hrubý



Žádné komentáře:

Okomentovat