pátek 12. února 2016

Knihovnička: Hvězdy nám nepřály


Další úspěšná kniha známého autora Johna Greena, která je velmi populární a rozšířená.



Hlavní hrdinka Hazel Grace Lancesterová (16), která má rakovinu štítné žlázy ve čtvrtém stádiu s metastázemi, se kvůli svým depresím dostane do podpůrné skupiny, která je určená pro pancienty s rakovinou. Seznámí se tam s Augustem Watersem (17), který kvůli rakovině kostní dřeně přišel o nohu. Seznámí se spolu a vymění si spolu své velmi oblíbené knihy. Po nějaké době se Hazel August ozve s tím, jak vlastně kniha, kterou mu Hazel půjčila, skončí. (Ta kniha se jmenuje Císařský neduh a vlastně je také o rakovině, ale kniha končí nedokončenou větou, kterou hlavní hrdinka naposled řekne, než důsledkem rakoviny zemře.)
Zajímá je oba dva jak kniha skončila a jak to dopadlo s ostatními postavami. Po mnoha dopisech, co Hazel napsala autorovi knihy Peterovi Van Houtenovi bez zpětné odezvy, se August rozhodne poslat mu email s jeho otázkami na konec knihy, ale na ty Peter Van Houten odpoví velmi nesrozumitelně. A proto Hazel se rozhodne napsat mu email taky a v odpovědi stojí něco ve smyslu ,, Přijď se mně zeptat osobně".
Nakonec se oba dva a matka Hazel dostanou do Amsterdamu, kde Peter Van Houten žije. Ale osobní setkání dopadne úplně jinak než si oba přestavovali. A tak si aspoň udělají výlet po Amsterdamu.
Dál ale nic neřeknu.

Kniha se mi líbila, stejně jako jeho ostatní knihy. Všechny postavy jsou super, ale nejvíc blízká  je mi Hazel společně s Augustem. Celý knižní i filmový příběh je plný myšlenek i citátů. Doporučuji všem knížku, aby si ji přečetli, a až potom se podívali na film.

Zdroj: https://data.bux.cz/book/003/695/0036959/large.jpg

Žádné komentáře:

Okomentovat