pátek 27. listopadu 2015

Drakiáda 2015

Se konala na starém mirolavském letišti 8.11. 2015. Bylo tam asi 90 až 100 lidí. Soutěžilo se o nejlepšího podomácku vyrobeného draka, vítěz získal diplom a sladkou odměnu. Zvítězili kluci : David Kalčík a Jiří Pfeffer. Za výborné technické zpracování draka získal odměnu Radim Schneider a Miroslav Novotný. Za poslední disciplínu, design draka, vyhrála Ivona Veselá a Ivana Veselá. Počasí bylo na listopad velmi příznivé a teplé. Draci všem létali, ale mladším dětem museli pomoct rodiče. Všichni si toto nedělní odpoledne užili. 



Pouštění draků

pátek 20. listopadu 2015

Naše (nová) redakce

Ahoj,

mě už znáte, jmenuji se Mirek a do blogu jsem chodil už minulý rok. Je mi 12 let. Moje koníčky jsou malování, gymnastika, tai-chi, manga a anime.

Mirek
Ahoj,
jsem Renée Pipová a je mi 14 let. Mezi mé oblíbené koníčky patří tanec, lezení po skálách a psaní příběhů na aplikaci Wattpad. Jsem na šestiletém gymnáziu. Po dodělání gymnázia bych chtěla na vysokou školu zdravotnickou.

renée (napravo)
Čau,

jmenuji se Bára Augustová a je mi 13 let. Mezi mé koníčky patří čtení a Vánoce. Jsem na základní škole, ale po 9. ročníku bych se chtěla dostat na střední školu ve Strážnici nebo na střední školu uměleckomanažerskou.

A s Renkou jsme začaly psát články (neříkám, že nám to jde) na tento blog. 

Bára


pátek 15. května 2015

3 podle mě NEJlepší videa


Tento článek píšu, protože jsem vám chtěl ukázat, jaká videa se mi líbí, a chtěl bych vědět, jaký máte na tato videa názor a popřípadě abyste do komentářů dali odkaz na videa, která se líbí VÁM.

pátek 10. dubna 2015

Moje nejoblíbenější aplikace

Mezi moje nejoblíbenější aplikace patří hlavně Messenger a Retrica. 

Zdroj: https://cdn3.pcadvisor.co.uk/cmsdata/features/3537202/Facebook-Messenger.jpg
Zdroj:http://retricadownload.com/wp-content/uploads/2014/06/retrica-free-download.jpg

pátek 27. března 2015

Miroslavské koupaliště

Toto koupaliště už jednu dobu v provozu bylo, ale pak lidé přestali mít zájem o koupání na tomto koupališti. Nebylo to, protože se tam lidem nechtělo chodit nebo něco takového, ale protože voda byla studená. Ale nebyla studená, protože by se o ni nestarali, ale protože  unikala.
Hrabeme

úterý 17. března 2015

Naši miláčci = psi

Dnes vám píši o tom, jak si dobře vybrat psa.
Výběr
Na začátek vám napíšu, že tyto rady se týkají převážně malých psů!. Při úplně prvním výběru doporučuji zajít někam, kde jsou psi už trošku vycvičení. Je to z toho důvodu, že ten pes má větší respekt.

neděle 15. března 2015

Týden (ne) smyslů


O jarních prázdninách jsem šel na jarní příměstský tábor v Miroslavi. Sešli jsme se o půl osmé a hned jsme šli nahoru do Sluneční. Sedli jsme si do kroužku a začali jsme se představovat, nejhůř se mi zapamatovala holka jménem Nadine. Až jsme se všichni představili, řekli nám, o čem tento tábor bude.

pátek 6. března 2015

Zvířata na naší planetě

Tento článek píšu, protože mám moc ráda zvířata, a taky proto, že jsme se v přírodovědě učili podnebné pásy a zvířata žijící tam. Bavilo mě to, a tak vám o tom něco napíšu. Je to rozdělené na dvě části – první část polární a tropický pás a druhá část mírný a subtropický.

pátek 20. února 2015

Moje první setkání s asijskou kuchyní


Poprvé jsem se s ní setkal asi před 3 lety u naší tety v Německu. Koupila nám sushi a zezačátku mi moc nechutnalo, ale pak jsem ochutnal Nigiri sushi, které mi velice zachutnalo. Později jsme sushi začali dělat i doma. Chtěli jsme zkusit i Maki sushi. Tak jsme ho zkusili a velmi mi zachutnalo. Tak jsme ho začali dělat častěji a někdy si ho beru i do školy na svačinu . K sushi by se správně mělo jíst wasabi nebo sojová omáčka.

pátek 16. ledna 2015

League of Legends vs. Dota 2

Rozhodl jsem se porovnat tyto 2 hry, protože si myslím, že jsou obě dvě dobré a každá má svoje plusy i mínusy. A v tomto článku se dozvíte jaké.
Zdroj:http://cloth5.com/wp-content/uploads/2013/08/LOL-and-DOta.png

sobota 10. ledna 2015

Dota 2 ?! Co to je ?!

Co to vlastně je? Dota 2 je hra, ve které jde o to zničit věže nepřátel a propracovat se až k jeho základně, kterou když zničíte, tak vyhrajete.
Tady přidám mapu této hry:


pátek 9. ledna 2015

Jeden z dobrých skutků 2014


 14. října 2014 ve Žďáru nad Sázavou přišla do školy neznámá osoba. Byla to žena, Barbora Orlová. Pokusila se okrást školu o cenné věci. Žákyně přistihla ženu, jak okrádá školu o cenné věci. 09:50 žena vyhrožuje  dívce, jejíž jméno je pro nás neznámé. Chlapec Petr uslyšel dívku, jak křičí o pomoc. Žena vyhrožuje oběma žákům, že je oba pobodá. Žena zaútočila na dívku.
Žena pustila dívku a začala bodat chlapce. Chlapec to bohužel ani po převezení do nemocnice nepřežil. Policisté zatkli ženu. Cenné věci jsou opět vráceny zpět na své místo. 
O hodinu později se ostatní lidé dozvěděli, že jsou tam další dvě zmlácené dívky.
Škola byla celý den zavřená.

A teď něco, co říkají pozůstalí a přátelé:
"Byl to moc hodný kluk nepil, nekouřil a dobře se učil."
Na tom se shodnou snad všichni.
                                                           Autorka článku: Nikola Sladká